Bloggera

Helt sjukt att företag tvingas köpa egna utredare


skrivet den 03 aug av Liv, klockan:13:48

Alltså var tusan är vi på väg om företag tvingas köpa in privata utredare som med gps, camera och annan utrustning får utreda oegentligheter för att sen lämna detta till polisen. Jag har full förståelse för att polisen är överbelamrad och inte har några möjligheter att ägna sig åt dylikt men det är också det som är felet enligt mig.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2084409/foretagen-koper-egna-spanare-som-gor-polisens-jobb

 

Även om jag som tekniknörd tindrar med ögonen vid tanken på att få jobba med en massa läckra teknikprylar som super camera, gps osv är det ändå något i grund och botten som är väldigt snett när det behövs.

I dagens data samhälle är det lätt att begå brott och säker kan man aldrig vara nån gräns får det väl ändå finnas tycker iaf jag.

Vet inte hur jag ser på rättssäkerheten i sådana fall, även om utredningarna lämnas över till polis i slutändan är det inte samma sak.

 

Man ska inte behöva ta in en utomstående konsult när ett företag blivit utsatt för ett brott, det är polisens jobb att sköra och det vore kanske dags att våra politiker fick upp ögonen för det.

 

Det retar gallfeber på mig att vi slänger en massa skattepengar på saker som kungafamilj och prinsessbröllop när vi inte har råd att se till att vi har rättssäkerhet i samhället och kan ge barn och gamla god skola, vård och omsorg. Förresten en annan sak på tal om det som irriterar, vi har hög arbetslöshet. Många försöker verkligen få jobb men skicka ut dem att hjälpa till på äldreboenden ell dylikt för de pengarna de får så gör de iaf nytta under tiden.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed